Élet elleni bűncselekmények

18+

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

A nyitott fürdőszobaablakon át mászott be a tizenkét éves Katalin gyilkosa

A nyitott fürdőszobaablakon át mászott be a tizenkét éves Katalin gyilkosa
2021. január 08. 14:12 | Szerző: Dulai Péter

„A martonvásári körzeti megbízott 1968. szeptember 20-án 13.20 órakor – távbeszélőn – arról tett jelentést a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának, hogy nem sokkal előbb K. Katalin 12 éves iskolai tanulót 10 éves öccse az iskolából hazatérve lakásuk nappali szobájában nagyobb kiterjedésű vértócsában fekve holtan találta" – indul a Magyar Rendőr „Sötét bűntény" című cikke.

A helyszíni szemle során sikerült megállapítani, hogy a tettes a nyitott fürdőszobaablakon jutott a lakásba. Megtalálták a lábnyomát és a véres kezének „köszönhető" ujjnyomatát is. Az áldozatot többször megszúrták és valamilyen tompa tárggyal ütötték. A nyomkereső kutya pár házszámmal arrébb, egy konyhánál jelezte a nyom végét. Itt ült a 19 éves Sz. Károly segédmunkás, akit korábban garázdaság miatt büntettek. A konyhaszekrényben megtalálták a gyilkos fegyvert, egy konyhakést, és a férfi cipőjének talpán lévő recék is megegyeztek a helyszínen rögzített lábnyomokkal. Károly azt vallotta, hogy egy héttel korábban döntötte el, hogy a lányt meglesi vekőzés közben, és ha kell, erőszakkal is közösül vele. Aznap délelőtt úgy látta, eljött az idő, Katalinéknál nem volt otthon senki, csak a gyerek, aki iskola után tért haza. 

A tettes/Magyar RendőrA kislány tornaruhában állt az iróasztal melett, amikor a férfi betoppant a fürdőszoba-ablakon keresztül. Katalin sikoltozni kezdett, mire a férfi megölte. Elvette a fehérneműjét, de azt hazafelé menet eldobta. Otthon úgy tett, mint aki alszik, de a tőrt előbb elrejtette. Kriminalisztikailag nem volt ez egy nehéz eset, hiszen pár óra alatt elfogták a tettest, bár ahogy nézzük: akkoriban erre azt mondták: „bravúros nyomozás".

Dr. Mezei Béla, a Fejér megyei kórház elme- és idegosztályának főorvosa, igazságügyi elmeszakértő a Képes Újságnak (onnan van Sz. Károly fotója is) azt nyilatkozta az eset után, hogy a férfi korábban nemi erőszakért is volt büntetve, miután megvert egy nőt, vagyis nem csak garázdaságért, mint ahogyan a Magyar Rendőrben szerepelt. A fiú kislányok fehérneműit lopkodta és megleste őket öltözködés közben. Sz. 16 éves korában egy 10 éves lánnyal fajtalankodott, de amikor a gyerek anyja ezt megtudta, a lányát verte el, és nem szólt Károly anyjának. Igaz, hogy később az asszony tudomására jutott, hogy a fia női fehérneműket hord magánál. 

Sz. emberölése minősített eset volt, hiszen előre kitervelt módon, aljas indokból követte el, de nem volt még húsz éves, amikor ölt. 18 év „szigorított börtönben” letöltendő szabadságvesztést kapott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadlábra, de a Legfelsőbb Bíróság ezt 20 évre súlyosbította. Eszerint 1988-ban szabadulhatott, de hogy aztán mi lett vele, azt nem tudom.

(Borítókép: A behatolás helye/Magyar Rendőr)




© Powered by wAdmin | v3.5.1 | vvortex.hu | Bejelentkezés