Élet elleni bűncselekmények

18+

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Megfojtotta egyéves kislányát, bebugyolálta a holttestet és elvitte a feleségének

Megfojtotta egyéves kislányát, bebugyolálta a holttestet és elvitte a feleségének
2021. január 21. 16:10 | Szerző: Dulai Péter

„Megdöbbentő gyermekgyilkosság történt szombatra virradóra Debrecenben: Záhonyi József villanyszerelő megfojtotta egyéves kislányát, majd nyomtalanul eltűnt. Szombaton délután váratlan fordulat történt a bűnügyben: Záhonyi József önként jelentkezett a rendőrségen és beismerte bűnösségét. Záhonyit letartóztatták" – számolt be a Magyar Nemzet 1966. február 8-án egy gyermekgyilkosságról, amelyről később a Magyar Rendőrben részletesen írtak. Záhonyi a bölcsőde előtt várta feleségét, akivel ekkor már külön éltek. A férfi két hónappal korábban megverte a nőt, ezért súlyos testi sértés miatt eljárás indult ellene.

„Add ide a gyereket! Érted! Nekem is jogom van hozzá!”

– utasította feleségét Záhonyi, majd kiragadta kezéből a kislányt. Az anya utána ment, de Záhonyi ekkor megfenyegette, hogy ha tíz évet ül is érte, meg fogja ölni. A nő a rendőrségi ügyeletre menekült, ahol sírva mondta el a történteket, de senki sem csinált semmit. Záhonyi közben a Dobozi-temetőbe vitte kislányát, Editkét, ahol megfojtotta egy sállal. A már ekkor is részeg férfi ezután elment a kocsmába, ahol még jobban leitta magát, aztán visszament a halott gyerekért. Karjaiba vette és elvitte a feleségéhez, aki átvette a bebugyolált gyermeket. Ekkor még nem tudta, hogy halott.

Záhonyit másnap fogta el a rendőrség. Az jó kérdés, hogy a korábbi súlyos testi sértése, életveszélyes fenyegetései után hogy hagyhatták szabadlábon? Az pedig még jobb kérdés, hogy amikor az anya a rendőrségre menekült, miért nem tettek semmit?

„Ifj. Záhonyi Józsefet több napig tartó tárgyalás után a debreceni megyei bíróság csütörtökön aljas indokból elkövetett emberölés miatt halálra ítélte. Az ítélet nem jogerős" – írta 1966. május 13-án a Népszabadság. A jogerős ítéletről viszont gyanúsan nem találtam semmit, így egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a férfi büntetését nem enyhtették-e másodfokon. Tapasztalataim szerint a jogerős halálos ítéletről és a kivégzés tényéről szűkszavúan ugyan, de mindig beszámoltak a lapok. Záhonyinál ezzel kapcsolatos hírt azonban nem találtam. 

(Borítókép: „A gyilkos apa a helyszínen mutatja be, hogyan követte el tettét”/Magyar Rendőr)




© Powered by wAdmin | v3.5.1 | vvortex.hu | Bejelentkezés