Élet elleni bűncselekmények

18+

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Mire elítélték volna két nő megtámadásáért, a harmadikat megölte

Mire elítélték volna két nő megtámadásáért, a harmadikat megölte
2020. december 22. 19:55 | Szerző: Dulai Péter

„Február 4-én, szerdán délután a Megyei Bíróságon dr. Lakatos Ferenc tanácsa ítéletet hirdetett Vadász Imre, Hajdúhadház, Nap u. 73. szám alatti lakos 1980. március 18-án elkövetett gyilkosságának ügyében. A Megyei Bíróság a vádlottat aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos nemi közösülési kísérlet, erőszakos nemi közösülés, hamis vád és lopás bűntettében életfogytiglanig tartó börtönbüntetésre, valamint a közügyektől való tíz évi eltiltásra ítélte. Vadász Imre büntetett előéletű, a gyilkosság előtt már többször elkövetett erőszakos nemi közösülési kísérletet. Az elmúlt év március 18-án este aljas indokból és különös kegyetlenséggel megölte, majd megerőszakolta Siroki Erzsébet, Hajdúhadház, Nap utca 91. szám alatti lakost. A megyei bíróság ítélete nem jogerős" – írta 1981 februárjában a Hajdú-Bihari Napló. 

A fiatal férfit nem volt túlságosan nehéz elkapni. Bár először azt mondta, ő fedezte fel a felismerhetetlenre vert 19 éves nő holttestét az utca végén lévő kubikgödörben, de rögtön gyanús volt, hogyan láthatta meg olyan messziről az ágakkal letakart áldozatot. Az is szemet szúrt a rendőröknek, hogy a szakértő szerint enyhén korlátolt, analfabéta férfi miért vett tiszta ruhát és mosott hajat a gyilkosság másnapján, mert „ez azon a környéken nem szokás hétköznapokon”. Vadász az alsógatyáját azonban nem cserélte ki, így az azon lévő vérfoltok elárulták. Vallomásában azt mondta, kiszúrta, amikor a későbbi áldozat és udvarlója ölelkeztek, megvárta, amíg elválnak, majd megtámadta, megerőszakolta és megölte a nőt. A Magyar Rendőr „Csak a tettes tudhatta” című korabeli cikkében az olvasható, hogy Vadász azt vallotta, a nő megölése fokozta a vágyát. 

Arra vonatkozóan ugyan nem találtam információt, hogy Vadász esetében mi lett a jogerős ítélet, de van itt azért egy nagy baj, amit az újságokban nem részleteztek, ám a Magyar Rendőrben megemlítettek. Igen, Vadász 1979 decemberében valóban megtámadott már két lányt, indult is büntetőeljárás, de mire a bíróság elítélte volna, megölte Siroki Erzsébetet. Vagyis szabadlábon védekezhetett, nem volt előzetesben. 

(Borítókép: „Vadász kapával támadt”/Magyar Rendőr)




© Powered by wAdmin | v3.5.1 | vvortex.hu | Bejelentkezés