Élet elleni bűncselekmények

18+

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Se gyereket, se állatot nem tűrt meg

Se gyereket, se állatot nem tűrt meg
2020. december 09. 21:15 | Szerző: Dulai Péter

„De hogyan jutott idáig ez az idős ember?” – tette fel a kérdést a hatvanas évek végén a Magyar Rendőr újságírója annak a Danek Istvánnak az ügyével kapcsolatban, aki megfojtotta a feleségét Csobánkán.

A 64 éves férfi a vallomása szerint egy áprilisi napon meccset nézett a községi televízióban, ahol egy forintot kellett fizetni a használati díjért. A felesége emiatt azonban hatalmas botrányt rendezett otthon, összevesztek, és az lett a vége, hogy Danek megfojtotta az asszonyt. Ezután eldöntötte, hogy öngyilkos lesz, kifizette a tartozását, majd Budapestre indult, ahol azonban elkezdett inni. Emiatt elfogyott a pénze, amiből délebbre akart utazni, hogy csak „idegenben” fogják ki a holttestét. A fővárosban vágta fel az ereit, hogy aztán beugorjon a Dunába, de az életösztön erősebb volt, így nem ugrott a vízbe. Elment egy Bartók Béla úti drogériába, ahol a nadrágjában talált húsz forintból úszócipőt vásárolt, majd Hűvösvölgybe ment, ahol összevagdosta a könyökhajlatait és a nyakát. Ekkor sem vérzett el, csak elájult, majd a hajnali hideg ébresztette fel. Ekkor jelentkezett a rendőrségnél (Gyenes János fotóján abban a bizonyos úszócipőben ül a kihallgatásán).

A különösen nyomasztó ügynek érdekessége, hogy a feleség holttestét egy hónappal később találták meg, aminek a Magyar Rendőr cikke szerint csak egyik oka volt a hiányos rendőrségi kommunikáció. A másik az lehetett, hogy Danekné, a megfojtott feleség házát szinte „blokád” alá vette a falu, mert rendkívül ellenszenvesnek találták. „Se gyereket, se állatot nem tűrt meg portája előtt. Mindenkit haragosává tett, így hát az emberek nagy ívben elkerülték a házát. Csak a pária-sorban tartott férjét sajnálták.”

Ennek fényében természetesen tulzó lenne azt állítani, hogy a nőnek egy forint miatt kellett meghalni, voltak ott komoly előzmények is. Ettől persze nem kellett volna megölni Daneknét, de amikor Danek István történetét olvassuk, azért ott motoszkál a fejünkben: tettes és áldozat?




© Powered by wAdmin | v3.5.1 | vvortex.hu | Bejelentkezés